Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, u vremenskom periodu od 19.12. do 21.12.2018. godine, održali su edukativna predavanja za učenike Gimnazije „Petar Kočić“ i Osnovne škole „Sveti Sava“ u Novom Gradu, Osnovne škole „Majka Knežopoljka“ u Kozarskoj Dubici, Osnovne škole „Branko Ćopić“ i „Petar Kočić“ u Prijedoru s ciljem upoznavanja učenika o opasnostima i posljedicama koje mogu nastupiti nestručnom upotrebom pirotehničkih sredstava.

Tokom predavanja učenicima su predočene vrste pirotehničkih sredstava koje su dozvoljena za upotrebu, mogućim posljedicama koje nastaju usljed nepravilnog rukovanja pirotehničkim sredstvima, mjestima na kojima je zabranjena upotreba pirotehničkih sredstava, kao i zakonska regulativa koja se odnosi na nedozvoljenu upotrebu pirotehničkih sredstava.

Policijska uprava Prijedor će i u narednom periodu nastaviti sa edukativnim predavanjima u osnovnim i srednjim školama, a zajedno sa nadležnim inspekcijskim organima vršiće pojačane aktivnosti na sprečavanju neovlaštene prodaje pirotehničkih sredstava, s ciljem da predstojeći novogodišnji i božićni praznici proteknu u miru i bez neželjenih posljedica.

PU Prijedor